Христина Юшкевич :«Питання несанкціонованого видобування бурштину потребує перш за все законодавчого врегулювання»

DSC_0506

25 лютого з ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» та за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив в інформаційному агентстві «УКРІНФОРМ» відбувся круглий стіл «Нелегальний видобуток бурштину в Україні – масштаби, проблеми та способи її вирішення».

Участь у заході взяли: Світлана Коломієць – заступник Міністра екології та природних ресурсів України, Христина Юшкевич – Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України, Ігор Лапін – народний депутат України, Зорян Шкіряк – радник Міністра внутрішніх справ України, Руслан Серпенінов – Голова Сарненської районної ради, Олександр Бобров – доктор геологічних наук, а також представники бізнесу, науковці, громадські активісти та журналісти.

У ході дискусії всі присутні висловили своє бачення вирішення проблеми несанкціонованого видобування бурштину-сирцю.

Зокрема, Христина Юшкевич підкреслила, що це питання вимагає комплексного підходу на законодавчому, екологічному, науковому, громадському та інших рівнях.

«Тільки після законодавчого врегулювання цього питання потрібно разом з науковцями відпрацювати ефективний механізм процесу рекультивації пошкоджених земель, адже основне наше завдання – забезпечити створення нових лісів», – зазначила Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України.

Також вона додала, що Держлісагентство готове до участі в розробці таких нормативних актів, сприятиме визначенню наукових та фахових підходів щодо комплексу рекультиваційних робіт, а державна лісова охорона і надалі інформуватиме громадськість про виявлені порушення та тісно співпрацюватиме з правоохоронними і природоохоронними органами в межах компетенції.

Прес-служба Держлісагентства

DSC_0488

DSC_0490

DSC_0518

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства