Хто добре працює, той гарно і відпочиває

Минулого вівторка, 21 лютого ц.р., делегати трудових підрозділів – семи лісництв і двох нижніх складів, автотранспортного цеху – на профспілковій конференції підбили підсумки роботи за минулий рік, проаналізували, як виконується трудова угода між роботодавцем ДП «Добрянське лісове господарство», в особі директора підприємства Івана Горохівського, і трудовим колективом, в особі голови профспілкового комітету, Лариси Іолкіної, висловити свої зауваження, внести пропозиції щодо подальшого співробітництва і злагодженості в роботі, продовжили договір і надалі. Що безумовно сприятиме регулюванню виробничих, трудових і соціально-економічних відносин і погоджень інтересів працюючих і адміністрації.

У роботі профспілкової конференції взяв участь виступив голова обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства Йосип Райчинець.

Колектив ДП «Добрянське лісове господарство» (одне з найбільших в області) протягом чотирьох кварталів 2016 року працював стабільно, не поступався першістю серед дванадцяти держлісгоспів нашої області, чим ще раз підтверджував свої здобутки – третє місце серед держлісгоспів в Україні. Про те, що таке перемога не лише окрилює, але й надихає всіх – від лісоруба і лісокультурниці, до керівника кожного підрозділу підприємства до самовідданості – засвідчив й результат за підсумками господарської, фінансової діяльності 2016 року про який повідомив у своїй доповіді директор Іван Горохівський. А ще колектив своїм сумлінням підтвердив висновок в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич, яка під час наради директорів держлісгоспів області, що відбулася на базі ДП «Добрянське лісове господарство» із відвідинами Новояриловицького й Олешнянського лісництв і Добрянського нижнього складу (серпень 2016 р.), що лісова охорона Чернігівщини заслуговує відмінної оцінки, а наполеглива виробнича й лісовідновлювальна робота ДП «Добрянське лісове господарство» справді може слугувати зразком для лісгоспів України.

Аналізуючи про лісогосподарську, промислову, загально-виробничу діяльність, інформуючи про показники реалізації продукції, фінансову діяльність (а вони всі позитивні, із плюсом у порівнянні із завданням і минулорічними показниками) Іван Олексійович висловив глибоку вдячність за досягнуті трудові звершення всім працівникам, спеціалістам, керівникам підрозділів і закликав трудовий колектив і надалі високо тримати професійну честь лідера серед Чернігівського ОУЛМГ.

Директор держлісгоспу відзначив правофлангові колективи.

За підсумками роботи перше місце у виробничому змаганні вибороло Олешнянське лісництво (лісничий Микола Сорока), на другому й третьому місці відповідно Ріпкинське й Новояриловицьке лісництва (лісничі Олександр Зогий і Михайло Мамоненко).

На профконференції Іван Горохівський вручив також Почесні грамоти підприємства і грошові премії тим, кому присвоєне звання «Кращий за професією». Їх  отримали: майстер лісу Ріпкинського лісництв Григорій Позняк, тракторист-машиніст Олександрівського лісництва Сергій Петриченко, водій на вивезенні деревини з автотранспортного цеху Юрій Нестеренко, верстатник Добрянського нижнього складу Сергій Щевкун, робітник на лісосічних роботах Добрянського лісництва Іван Вежичанін, робітник на лісогосподарських роботах з Добрянського лісництва Юрій Будник, лісничий Олешнянського лісництва Микола Сорока.

Дирекція держлісгоспу турбується й про підростаюче покоління, утримує дитячий дошкільний заклад – єдиний у лісовій галузі України. Торік тут зроблено ремонт – замінено дах, вікна, проведено інші роботи. Надається матеріальна допомога для проведення свят для дітей.

У своїй співдоповіді голова профспілкової організації держлісгоспу Лариса Іолкіна зазначила, що на підприємстві у повному обсязі виконується колективний договір, як один із внутрішніх правових актів, що регулює всі виробничі, трудові і соціально-економічні відносини в колективі.

Постійно поліпшуються умови праці, що сприяє підвищенню продуктивністю праці. Зростає розмір матеріальної допомоги.

Заробітна плата на підприємстві завжди виплачується своєчасно. За минулий рік держлісгосп виплатив 484 тисячі грн. матеріальної допомоги.

Всі працівники були забезпечені спецодягом і взуттям, необхідними засобами індивідуального захисту. Всі ці заходи сприяють й підвищенню продуктивності праці, а ще й створюють хороший настрій. Як і гарний, організований відпочинок. На підприємстві вже знайшов постійну прописку крилатий вислів: хто добре працює, той гарно і відпочиває. Так профспілковий комітет торік надавав значну увагу культурно-масовій та оздоровчій роботі своїх працівників. Зокрема, було організовано поїздки до м. Умань Черкаської області до унікального національного дендрологічного парку «Софіївка», побували лісівники й на Київщині – відвідали Храмово-ландшафтний комплекс у с. Буки Сквирського району, а також історичні місця м. Новгород-Сіверський, м. Львів. Бажаючи мали змогу подивитись театральну виставу «Кайдошева сім’я” у Чернігівському обласному музичної драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка. Також побували в обласному центрі на концерті гурту «Океан Ельзи». А футбольні фанати з Добрянки у березні на стадіоні «Олімпійський» у м. Київ мали змогу вболівати за улюблену команду під час товариської зустрічі «Україна» – «Уельс».

Влітку, в червні-липні, всіх бажаючих дітей працівників підприємства (два заїзди) було оздоровлено у дитячому оздоровчому закладі «Ольвія» в м. Очаків Миколаївської області.

Було організоване обкомом профспілки святкування для дітей «Дня Святого Миколая» у розважальному комплексі «Базис», «Новорічне свято».

Як зазначила Лариса Іолкіна, на підприємстві склався сприятливий морально-психологічний клімат, існує порозуміння і співпраця між адміністрацією та профкомом, що зміцнює віру кожного робітника у краще майбутнє підприємства.

Своє бачення і пропозиції поліпшення роботи профспілкового комітету, поліпшення умов праці, зростання її продуктивності, що стало своєрідним доповненням до виступів директора підприємства і голови профкому, висловили під час обговорення лісничий Олешнянського лісництва Микола Сорока, майстер лісу Добрянського лісництва Петро Петриченко, начальник автотранспортного цеху Володимир Щекотіхін, начальник Олешнянського нижнього складу Анатолій Шупило, лісничий Ріпкинського лісництва Олександр Зогий.

А голова обкому профспілки працівників лісового та мисливського господарства Йосип Райчинець відзначив як позитив спільну роботу дирекції і профкому заради спільної Мети – створення належних умов праці й відпочинку працюючих, їх сімей, турботу про гідну оплату сумлінної праці. А ще підкреслив, що дійсно, там де місце економічне підприємство, там завжди й боєздатна профспілкова організація.

Роботу голови профкому за звітний період визнано задовільною.

Михайло ШВЕД, член Громадської ради,

Микола Тищенко, Чернігівське ОУМЛГ

Економічно-фінансовий стан ДП «Добрянське лісове господарство» за 2016 рік

  • Обсяги реалізації продукції торік збільшились на 19 млн. 048 тис.грн або на 20,4% і склали 112644 тис.грн. Рентабельність всієї діяльності склала 6,7%.
  • Всього на 1 га реалізовано 2721 грн.
  • Реалізація продукції на експорт збільшилась на 3370,2 тис. грн., всього експортовано на 49873,5 тис.грн. (44,3% від загальної реалізації).
  • По структурі експорт збільшився:
  • по продукції деревообробки майже на 20% і склав 12113,7 тис. грн..
  • по лісоматеріалам круглим склав 36799,5 тис. грн. або на 1,6% більше.
  • по дров’яній деревині – 960,3 тис.грн або у 5,6 разів більше.
  • За результатами фінансової діяльності підприємство спрацювало прибутково отримано 7554,0 тис. грн. чистого прибутку. Затверджений фінансовим планом показник прибутку від звичайної діяльності до оподаткування перевиконаний, всього його отримано 92590,0 тис. грн.
  • Сплачено податків, зборів всього 37443,0 тисяч грн., в т.ч. податок на прибуток 3158,0 тис. грн.
  • Надходження коштів від передачі в оренду державного майна склало 108 тис.грн.
  • На ведення лісового господарства лісгоспом було направлено 16728,2 тис. грн. власних коштів.
  • Фінансування на 1 га лісового фонду за рахунок власних коштів збільшилась на 64,4% та склало 404,10 грн.
  • За січень-грудень 2016 року середньомісячна заробітна плата в еквіваленті повної зайнятості склала 8746 грн. і зросла в порівнянні з 2015 роком на 2759 грн.
  • Середньооблікова чисельність працівників у ЕПЗ за січень-грудень 2016 р. склала 367 чоловік і збільшилась в порівнянні з 2015 роком на 11 чоловік.
  • Всього реалізовано продукції на 1-го працівника в ЕПЗ на 306932 грн. (на 16,7% більше за період 2015 року).
  • Заборгованості по виплаті заробітної плати станом на 01.01.2017 року підприємство не мало.
  • По підприємству темп росту заробітної плати склав 146,1%. Відбулося випередження темпу росту продуктивності праці на 29,4%.
  • За 2016 витрачено на придбання основних фондів 6349,0 тис. грн., в тому числі на:
  • модернізацію транспорту – 50,0 тис.грн;
  • придбання обладнання, автомобілі, прилади, механізми – 5911,0 тис.грн.;
  • зокрема, КаМАЗ з гідроманіпулятором, екскаватор-бульдозер на базі МТЗ-82,, 2 автомобілі УАЗ і 2 автомобілі L-200, мотопомпу водяну, і мийку для миття деталей і автомобілів.
  • Будівництво об’єктів – 189,0 тис.грн.
  • Інші – 199,0 тис. грн.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства