За незаконні рубки – чималий штраф

В останні спекотні дні серпня додалося  клопотів лісовій охороні – треба пильнувати, щоб від іскри з транспорту чи недбало кинутого сірника або недопалка не виникла пожежа, а ще перед настанням осінніх холодів почастішали випадки незаконних рубок – багато охочих заготувати дров на зиму. Тому рейдові бригади лісгоспів останнім часом активізували свою діяльність.

От і 24 серпня працівники державної лісової охорони – майстер лісу Добрянського лісництва О.О. Кудласевич, помічник лісничого А.С. Маляренко та лісничий Добрянського лісництва С.І. Ковальчук, проводячи рейд у лісових масивах поблизу сіл Олешня та Олександрівка, застали, як мовиться, на гарячому двох громадян, котрі вже встигли зрубати дві сухостійні сосни з діаметром пня 20 сантиметрів. Це більше третини   кубометра  деревини.

Ці двоє мешканців сіл Олександрівка та Олешня пояснили, що мали на меті заготувати дров на зиму.

Розмір заподіяної ними лісу шкоди склав 1606 гривень.

Порушники повністю визнали свою провину, зобов’язались відшкодувати вартість незаконно зрубаних дерев і сплатити  штраф у повному обсязі.

А ще  29 серпня цього року рейдова бригада державної лісової охорони у складі майстра лісу Добрянського лісництва О.О. Кудласевича, лісничого С.І. Ковальчука   в лісових масивах неподалік села Олександрівка  натрапили на громадянина, котрий щойно незаконно зрубав три сухостійні сосни з діаметром пнів 20, 18 і 24 сантиметри. Об’єм незаконно зрубаної деревини – один кубометр.

Цей житель  Олександрівки теж пояснив, що мав на меті заготувати дров для опалення оселі. Розмір заподіяної лісу шкоди – 2605 гривень.

Того ж дня директор ДП «Добрянський лісгосп» прийняв постанову у справі про адміністративне правопорушення. Порушник повністю визнав свою провину і зобов’язався відшкодувати вартість зрубаних дерев та сплатити штраф у повному обсязі за незаконну рубку.

 

За інформацією ДП «Добрянське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства