За традиціями добросусідства

Саме в атмосфері добросусідства і сердечних взаємин вже десятки років поспіль відбуваються зустрічі гомельських і чернігівських лісівників.

Над Сожем і Десною регулярно відбувається щире взаємокорисне спілкування з обміну досвідом ефективного ведення лісового господарства. Традиційними стали і спартакіади поміж працівниками Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання і Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства, інші форми взаємин білоруських і українських лісівників.

Ось і 5 червня нинішнього року відбулася робоча зустріч делегації Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання, яку очолював генеральний директор Юрій Липський з керівництвом Чернігівського ОУЛМГ і обкому профспілки працівників лісового господарства області, під час якої відбувався обмін передовим досвідом, а також обговорено положення про проведення XVII міжнародної Спартакіади переможців змагань серед лісгоспів Гомельської і Чернігівської областей.

У навчально-методичному центрі  Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбулося підписання Угоди про співробітництво Чернігівської і Гомельської профспілкових організацій працівників лісового господарства. Обговорили і Положення про XVII міжнародну Спартакіаду.

Угоду про співпрацю підписали від імені гомельських лісівників голова обкому профспілкових організацій працівників лісового господарства Олександр Василенко, а від імені чернігівських профспілкових організацій – голова обкому профспілки працівників лісового господарства Чернігівщини Наталія Кудласевич.

Далі гомельські колеги чернігівських лісівників всебічно знайомилися з досвідом лісогосподарювання в Березнянському лісництві Чернігівського лісгоспу, в Сосницькому і Гутянському лісництвах Холминського лісгоспу, у Коропському – ДП «Борзнянське лісове господарство», у Вертіївському – Ніжинського лісгоспу, у Новояриловицькому і Олешнянському – Добрянського лісгоспу, відвідавши також нижній склад підприємства.

За підсумками відвідування лісгоспів відбулося жваве обговорення досвіду чернігівських лісівників у справі ефективного лісогосподарювання і лісовідновлення, захисту лісів від пожеж, охорони праці в лісовій галузі Чернігівщини.

У поїздках до лісгоспів гостей супроводжували заступники начальника Чернігівського ОУЛМГ Олександр Жук і Володимир Єленич.

Для білоруських колег чернігівських лісівників влаштували й екскурсію пам’ятними місцями Чернігівщини та міста над Десною. А розпрощалися чернігівські лісівники з делегацією дорогих сябрів на рекреаційному пункті Добрянського держлісгоспу «Голубі озера», куди їх запросив заслужений лісівник України, давній і добрий друг білорусів Іван Горохівський.

Додому гості, безумовно, повезли незабутні враження і почуття добросусідства з чернігівськими лісівниками.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства