Захищати інтереси трудових колективів

Нещодавно відбувся VI пленум обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Чернігівщини, на якому розглянуто важливі питання. Зокрема, як виконувалася галузева угода у колективах держлісгоспів торік та в першому півріччі цього року. На пленумі обрано делегатів на шосту звітно-виборну конференцію Федерації профспілкових організацій.

Обговорювалося питання про оздоровлення дітей лісівників у 2020 році. Наголошувалося: є зменшення темпів росту економічних показників порівняно з попереднім роком, але всі підприємства за результатами 2019-го стали прибутковими. Хоча середньомісячна заробітна плата знижується та зменшується чисельність працівників.

Окремо обговорювалося питання про законопроекти, які знаходяться на розгляді у Верховної Раді. Законопроект № 2681 суттєво обмежує права та гарантії діяльності профспілок, визначених національним і міжнародним законодавством. Тож 30 червня в усіх обласних центрах та в Києві Федерація профспілок України провела  вуличні акції з вимогою недопущення розгляду у Верховній Раді даного законопроекту. Наша обласна профспілка лісівників теж взяла участь у цьому важливому заході.

У роботі пленуму взяв участь і виступив начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Болоховець, який підкреслив, що профспілки повинні разом з адміністраціями держлісгоспів трудитися в одній упряжці і вирішувати всі питання стосовно праці та інших питань на виробництві. Дуже важливо, щоб у цей кризовий період лісове господарство розвивалося і поповнювалося молодими спеціалістами. Потрібно обов’язково зберегти робочі місця та трудові колективи, і щоб у наших лісівників була достойна заробітна плата. Управління спільно з обкомом профспілки лісівників належно працюватиме над вирішенням усіх проблем на благо людей.

Наталія Кудласевич,

голова Чернігівського обкому профспілки працівників

лісового та мисливського господарства

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства