Житло для птахів від майбутніх лісівників

Цьогорічна тепла зима вносить свої корективи в природу. На старті – весняна лісокультурна кампанія. І лісівники завершують підготовку до садіння лісу.

Змінюються покоління, та добрі традиції продовжують жити. У лісовому господарстві завжди готуються до прильоту весняних птахів – цих старанних захисників дерев від шкідників.

Шпаки одними з перших перелітних птахів повертаються до нас. Тож не випадково їхній приліт у багатьох асоціюється з настанням справжньої весни. Спочатку вони тримаються зграями, але не забувають і про пошук місця для вирощування потомства.

У виготовленні домівок для птахів чернігівським лісівникам допомагають вихованці учнівського лісництва. Створене багато років тому  Пакульське учнівське лісництво і сьогодні активно діє в державному підприємстві «Чернігівське лісове господарство». Наполегливі та працьовиті юні вихованці – справжні і надійні помічники лісівників. Місцеві школярі люблять ліс, тому з цікавістю  здобувають знання та практичні вміння, мріючи опанувати нелегку професію  лісівника.

Перші 120 спеціальних будиночків для пернатих уже змайстровано. А мета юних умільців – змайструвати триста шпаківень.

Лісничий Пакульського лісництва Анатолій Шульга задоволений роботою членів учнівського лісництва: «Майструють шпаківні і дівчата, і хлопці. Дітям це подобається – вони спілкуються і вдосконалюють свої навички. Змагаючись за першість, не забувають і про якість. Приємно спостерігати за підростаючим поколінням, яке дбає про природу».

Отож ще до початку гніздування птахи отримають новеньке житло і лісівники разом зі школярами учнівського лісництва розвісять власноручно змайстровані шпаківні в навколишніх лісах.

 

За інформацією Державного підприємства

«Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства