Злодії знахабніли до краю

IMG_7593

Лісова мафія продовжує орудувати в лісах Чернігівщини. 13 березня цього року  майстер лісу Березнянського лісництва ДП «Чернігівське лісове господарство» Іван Бисикало у своєму обході в урочищі Березнянська гірка натрапив на помічені дуби, скоріше всього, визначені для подальшої вирубки.

А на іншій ділянці, за 200 метрів від вимічених дерев, натрапив на вже спиляні чотири дуби. Вирішив самостійно зробити засідку і пізно увечері повернувся на ділянку. Вже здалеку помітив припаркований мікроавтобус, біля якого метушилися незнайомі. Тільки почав підходити до них, як ззаду на нього напав один із злодіїв, огрівши палицею Івана по голові, після чого той втратив свідомість.

Опритомнівши серед ночі, майстер добрався додому. А вранці повідомив про напад у  Менський райвідділ поліції.

Разом із лісничим Олександром Приходьком та оперативною групою прибули на місце злочину, де склали протокол про скоєне.

Як коментує головний лісничий ДП «Чернігівське лісове господарство» Вадим Фесюн, на Менщині це вперше злодії зазіхнули на   дуби держлісфонду, а до цього вони безкарно і по-варварськи винищували на полях лісозахисні смуги.

Правда, минулого року на території Чернігівського району біля села Левковичі та в урочищі Вороб’ївське Ріпкинського району були затримані і заарештовані дві групи злодіїв із краденою деревиною та автомобілями. Хоч слідство і велося, до суду справа так і не дійшла.

Як коментує начальник сектору комунікацій Головного управління національної поліції у Чернігівській області Сергій Бриль, в області вже зафіксовано понад 50 випадків незаконних вирубок і крадіжок лісу, по яких ведеться слідство. Але треба подумати, як спільно з працівниками Чернігівського ОУЛМГ поставити надійний заслін хижацькій діяльності дубової мафії, яка розперезалася до краю. Можливо, слід робити  з лісівниками спільні рейди, щоб не залишати їх сам на сам з лиходіями.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

IMG_7618 IMG_7648 IMG_7658 IMG_7665

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства