ЗРОБИТИ ЛІС ЗДОРОВІШИМ

Саме таке завдання ставлять собі лісівники, хазяйнуючи у лісах держлісфонду. Після двомісячної перерви (періоду тиші згідно ст. 39 Закону України «Про тваринний світ») Семенівський лісгосп поновлює проведення заходів з оздоровлення лісів.

Разом з провідним спеціалістом Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Київлісозахист» лісівниками держлісгоспу вже проведено лісопатологічне обстеження соснових насаджень. Заплановано вибіркові санітарні рубки в насадженнях, де є вітровальні, всихаючі та сухостійні дерева.

Ліс, як живий організм, постійно перебуває під впливом зовнішніх чинників. У першу чергу – кліматичний та антропогенний (діяльність людини) вплив, що приводить до пошкодження деревостану, розповсюдження шкідливих для лісу комах та хвороб.

Щорічно лісгоспом проводяться заходи з оздоровлення лісів на площі майже 600 га. В першу чергу прибираються вітровальні та сухостійні дерева, що створюють загрозу життю людей, біля населених пунктів, місць відпочинку та біля доріг. Завдяки вчасному вибиранню хворих дерев, лісівники перешкоджають поширенню шкідників та хвороб.

Проведення санітарних заходів стало прозорішим для громадськості, чого вимагають і «Санітарні правила в лісах України» . Лісгосп письмово повідомляє місцеві органи самоврядування про проведення на території місцевих громад вибіркових санітарних рубок. А на сайті підприємства оприлюднені плани заходів з оздоровлення лісів та дозвільні документи на право їх проведення.

 

За інформацією ДП «Семенівське лісове господарство»

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства